Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

ŞEHİT ABDULLAH TAYYİP OLÇOK İMAM HATİP ORTAOKULU

Telefon : 02128737749
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://sabdullahtayyipolcokiho.meb.k12.tr
Adres : BARIŞ MAH ATİLLA İLHAN CADDESİ 28/2 BEYLİKDÜZÜ/İSTANBUL
VİZYON : Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek öncelikle ortaöğrenime hazırlamak; bölgemizin seçkin okullarını iyi derecelerle kazanabilecek ve lise eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlilerini yetiştirmektir.
MİSYON : Misyonumuz, Türk Mili Eğitiminin amaçlarını benimsemiş donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek,
BAŞARILAR : Ahlaklı nesil, kaliteli eğitim yolunda ekip ruhu ile mücadele etmenin yanında çok yönlü eğitim anlayışımızın bir yansıması olarak, -Okçuluk-Voleybol-Satranç-Kross-Futsal vb. Sportif pek çok alanda ilçe ve il derecelerimiz mevcuttur. -Akademik olarak yüzdelik 10´luk dilimde çok sayıda öğrenci mezun etmiştir.

Öğretmen :40
Öğrenci :564
Derslik :23
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2980
Öğretim Şekli :TEKLİ EĞİTİM
Saatler : Pazartesi : 09:00-16:10 Diğer günler : 09:00-15:10
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : BEYLİKDÜZÜ-ESENYURT bölgelerine servis bulunmaktadır.
Ulaşım : METROBÜS/MİNİBÜS Okulumuz metrobüs Beylikdüzü metrobüs durağına 700 metre-8 dakika- yürüme mesafesindedir. Haydar Aslan okulu ile komşu durumundadır.
Yerleşim Yeri : BEYLİKDÜZÜ-MERKEZ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İSTANBUL İL MERKEZİNE UZAKLIK 35 KM / İLÇE-MERKEZinde
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okçuluk-Voleybol-Futbol-Satranç-Zeka oyunları-Langırt vb sportif etkinlikler aktif olarak işlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda her yıl Tübitak 4006 bilim fuarları, Fen Bilimleri Bilim şenlikleri, Teknofest hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Bilimsel alana kabiliyetli öğrencilerimiz danışman öğretmenleri rehberliğinde kendilerini geliştirme imkanı da bulmaktadırlar.
Proje Çalışmaları : İHH Yetim-İrfan Projesi-Tübitak-Teknofest-e-twinning
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Çok sayıda e-twinning projeleri okulumuzda yürütülmektedir. Ayrıca Bosna Hersekle Uluslararası kardeş okul çalışmaları devam etmektedir.
Yazdır :